Tandlæge i København – Sådan

Som tandlæge laver du tandeftersyn, tandrensninger, udbedrer huller og andre skader i tænderne og forebygger diverse sygdomme og lidelser, der kan opstå i tyggemuskler og kæbeled. Det kan være nødvendigt at lave mindre operationer i munden.

Den nødvendige viden og kunnen

Mange tandlæger bliver uddannet ved tandlægeskolen i København. Her lærer de om biologi og sygdomsudvikling. Desuden stiller et job som tandlæge krav om en rolig hånd, der føres med omhu og præcision.

Du skal være stærk

Forestil dig et helt liv som tandlæge på en tandklinik i for eksempel København. Du er på fødderne meget af dagen og skal desuden håndtere en lang række forskellige slags mennesker. Jobbet som tandlæge kræver god fysik og en velafbalanceret psyke. Det er vigtigt, at man som tandlæge evner at kommunikere, så man kan skabe den bedst mulige kontakt med sine patienter.

Mere om jobbet som tandlæge

Mange søger hvert år ind på tandlægeskolen i København i håb om en dag at kunne arbejde som tandlæge i København eller andre steder hovedstadsområdet. Tandlæger undersøger tænder, tandkød og slimhinder, kæber og kæbeled for sygdomme. Her går tandlægen ind og vurderer, om det er nødvendigt at behandle.  Ofte vil grundig undersøgelse kræve, at tandlægen tager røntgenbilleder og prøver.

Typiske sygdomme

Som tandlæge skal du tage dig af mange forskellige sygdomme. De mest typiske er karies (huller i tænderne) og paradentose (sygdomme i tandkødet). Tandlæger hjælper patienter med at forebygger disse sygdomme med tandrensning og oplysning om god tand- og mundhygiejne og kostvaner, der er gode for tænderne. Hvis du bliver tandlæge og får dit drømmejob på en tandklinik i København, skal du være godt klædt på til at tage dig af disse ting dagligt.

Behandling

Da vi alle har været til tandlæge, ved vi også lidt om, hvordan tandlægen behandler for eksempel karies – Medmindre man er så heldig, aldrig at have haft et hul i en tand. Tandlæger behandler karies ved at bore hullet i tanden ud og erstatte det med en fyldning. Sådan en kan være af plast, porcelæn, guld eller sølv. Når man skal behandle tandkødet, gøres det ved at fjerne tandsten og bakteriebelægninger.

Ikke for de sarte

I det hele taget skal tandlæger ikke være sarte, men heldigvis kan en uddannelse i København være med til at ruste en til opgaven. Man skal ikke være sart, fordi fremskredne tandsygdomme kan betyder, at en tand må trækkes ud af patientens mund. De som har prøvet dette ved, at det heller ikke er videre behageligt. Har en patient mistet mange tænder, kan det være nødvendigt at erstatte disse med proteser. Det være sig kroner, broer eller delproteser. Disse bliver lavet i samarbejde med tandteknikere.

I gang i dag

Går du i København og drømmer om et job som tandlæge, er det bare at komme i gang. Der er rigtigt gode jobmuligheder inde for faget, så realisér drømmen med den rette uddannelse.

tandlæge københavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *