Kendetegnende for sportens verden er forskellen på udøvernes niveau og evner. Dette er lige så sandt, som det er sagt, inden for dartverdenen. Men det er ikke kun spillerens kastearm og –teknik, der er den afgørende faktor. Valget af dartpile er slet ikke en ubetydelig faktor, og det er derfor vigtigt at vælge de rigtige dartpile, forudindtaget at man selvfølgelig har ambitioner om at klare sig godt i spillet.

Forskellige spillere – forskellige dartpile

Der er, som ved mange andre sportsgrene, uanede mængder af diskussioner, for hvilken slags udstyr der passer en bestemt spillertype. Dog er der gængse forhold, som gælder ved dartpile – og dette er valget af materiale. For dartpile er ikke altid udført i samme materiale og på samme facon. I reglen vil dartpile lavet af messing være godt egnede til nybegyndere, hvor de pile, der indeholder krom, kan benyttes af lidt mere trænede spillere. Der findes yderligere varianter af dartpile, som er specielt gode til øvede spiller, og disse er udgaver lavet af tungsten.

Med dette helt overordnede overblik over sammenhængen mellem materialet og spillerens niveau skal det siges, at dartpile er mere end bare materialet – det er også udseende og udformning af designet. Men ved det første køb af dartpile bør man altid fokusere på, at man skal starte ud med en sjov sport, der ganske uforpligtende kan give dig masser af timer at gå med uanset det specifikke valg af dartpile.