Det er stadig moderne at vise at man er mand gennem sin påklædning. Se blot på skægmoden, en mode mændene har helt for sig selv, det samme gælder med jakkesættet. Kvinder kan ikke opnå det samme maskuline udtryk. Et jakkesæt kan bæres af alle mænd, det kræver blot at det passer i form og størrelse til ham, for at det skal understrege hans maskulinitet. Det er dog ikke altid så enkelt at finde den korrekte pasform.

Der er for få mænd der investerer i et velsiddende jakkesæt, derfor kommer mange af dem til at fremstå sjuskede, selv om deres intentioner med at tage jakkesæt på har været noget andet. Pasformen er en vigtig del af jakkesættets elegance, og der er for få der får ordentlig vejledning, eller nogen overhovedet. Dog er der sket en væsentlig forbedring i takt med at mændene er blevet større og købestærke aktører i modeforbruget. Flere og flere mænd bruger mere tid på deres indkøb, og ser jakkesættet som en investering i deres maskulinitet, og ikke blot noget der skal bæres til Moster Anna´s guldbryllup.

jakkesæt

Når du kigger ud over modelandskabet, kan du se alt fra jakkesæt i klassiske snit, til de moderne stramtsiddende med smalle ben som er tydligt inspireret af Mods. Jakkesættet som skjold mod de nedre sociale lag, en tryghed at ikke skille sig ud og skilte med status. Jakkesættets revival i moden skal ses som et maskulint oprør, hvor mændene kræver sin plads i modeforbruget. Mænd er lige så forfængelige som kvinder, næsten, men de søger ikke sammen form for opmærksomhed i deres påklædning. De har mere end nogensinde brug for at understrege deres maskulinitet. Den der gør dem til de rå mænd.

Da moden tillod manden at bære jakkesættet afslappet, den før påkrævede slips blev erstattet af en åbentstående skjorte, en t-shirt, eller måske bar overkrop! Da fik jakkesættet en rå, maskulin mand til at give jakkesættet en ny elegance og nonchalance. James Bond sex appeal spredtes til de dødlige mænd på gaden. Goorge Clonney kiggede på kvinderne med sit sovekammerblik, Sportsstjerner som Ronaldo og David Beckham stod med veltrænede kroppe og inviterede kvinder til at klæde dem af med blikket. Mændene har fået flere og flere rollemodeller der bærer jakkesæt som de kan identificere sig med.

Chris Pedersen mener, jakkesættet er et symbol på gamle mandige dyder, som den unge generation missede i deres opdragelse, og de ældre mænd ikke har måttet leve op til i mange år.