Fransk rødvin – bedre rødvin finder du ikke

Frankrig – Vins de Pays (Vinlandet)

Vi guider dig igennem Frankrigs mange vindistrikter med fokus på de franske rødvine.

Rødvinen er den mest populære vin i Frankrig, hvorfor størstedelen af landets vinproduktion også består af denne. Den seneste måling foretaget i 2007 viste således også, at 8 ud af de 10 mest udbredte druesorter er røde. De 8 druesorter er følgende: Merlot, Grenache, Syrah, Carignan, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Gamay og Pinot Noir.

Bordeaux – verdens vel nok mest kendte vindistrikt. På rødvinssiden er det druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc, der er de førende druer. Men også druesorter såsom Paulliac, Margaux, Pomerol og St–Emillion kendes af mange vinkendere som nogle af de bedre druer.

Bourgogne – et andet stort og velkendt vindistrikt. Området består af en lang række af små marker, som er ejet af mange forskellige dyrkere. Her er det især druerne Pinot Noir og Gamay, der regerer. De gode årgange som ses 2–3 gange i løbet af et årti, ser vi især Pinot Noir producere fremragende rødvine. Desværre, får man oftest en tynd og uinspirerende vin i resten af tiden, som oven i købet er alt for dyre.

Rhone–dalen – Her findes en lang række af kendte producenter. Alle kender producenter såsom Châteauneuf–de–Pape, Hermitage og Côte Rôtie. I den nordlige del af Rhone-delen er Syrah–druen den altoverskyggende drue. Men også druesorter som Grenache, Cinsault, Carignan og Mourvedre anvendes, og står for de røde vine i den sydlige del. Vin fra kendte vindistrikter koster ofte mange penge, men vine fra Rhone-dalen er stadig til at få til fornuftige penge samt i god kvalitet.

fransk rødvin

Loire–dalen – Her finder du landets største vindistrikt på m2. Her produceres mange forskellige vine på en lang række forskellige druer. Størstedelen af vinen er desværre dårlig, og laves på umodne druer. Men dog findes der rødvine, som er virkelig spændende vine.

Sidst men ikke mindst produceres der også en lang række vine i Sydfrankrig nær Middelhavet. Her er der en hel del sol, hvorfor druerne bliver modne. Her produceres masser af både rødvin og hvidvin. Meget af Frankrigs overproduktion af vin stammer derfor også herfra.
Den største udvikling i kvaliteten findes dog også her. Og det er muligt at få utrolige vine til næsten ingen penge. De mest kendte vinproducenter fra dette område er Lanquedoc, Rousillion, Minervois, Fitou og Bandol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *