Mit første arbejde på en tandklinik i Hellerup

Tandklinik HellerupEfter fem år på Københavns Universitet på først bachelor uddannelsen og så kandidat uddannelsen i Odontologi, sidder jeg nu i mit første job som tandlæge i en tandklinik i Hellerup. Jeg kan huske, inden jeg startede jobbet her på tandklinikken i Hellerup, at jeg overvejede, hvorvidt jeg skulle fortsætte i en Ph.d.-stilling, eller om jeg skulle ud og arbejde hands-on i en tandklinik i København eller Hellerup et sted. Jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg helt klart skulle ud og bruge håndværket, og ikke fortsætte med tre lange, ensomme år på skolebænken – og derfor endte jeg her på den hyggelige tandklinik i Hellerup.

Uddannelsen der ledte mig til tandklinikken i Hellerup

Jeg har altid været sikker på, at jeg skulle arbejde som tandlæge. Jeg synes, at odontologi var super interessant, både på baggrund af dets medicinske, teoretiske aspekt, men også på grund af, at det er et fag, hvor du arbejder med et konkret håndværk. Jeg vidste faktisk allerede inden jeg startede på uddannelsen, at jeg gerne ville arbejde på en tandklinik i København eller i Hellerup (jeg er fra Hellerup oprindeligt).

Undervisningen i odontologi er både teoretisk og praktisk, og på bachelordelen undervises der primært i teoretiske fag. Du lærer generelt at undersøge, forebygge og behandle sygdomme i forhold til menneskets tænder, mund, spytkirtler og kæbe. Du har fag i oral-biologi, som for eksempel anatomi, genetik og tandmorfologi, det vil sige læren om tændernes form og bygning. Der ud over har du samfunds- og adfærdsfag, som dækker over fag som psykologi og pædagogik. Så har du parakliniske fag, hvilket er fag, der forbereder dig til at u kan udføre klinisk arbejde. Klinisk arbejde kan for eksempel være almen kirurgi, generel medicin og mikrobiologi. De kliniske fag på Odontologi består af for eksempel oral diagnostik, tandsygdomslære, bidfunktionslære, protetik (det vil sige læren om proteser, kroner og broer), tandregulering og børnetandpleje.

Som om det ikke var nok, så har du også teoretiske fag har med praktiske øvelser, hvilke oftest foregår på en tandklinik i nærheden af universitetet, det vil sige i København eller i Hellerup. Personligt var jeg på en tandklinik i Hellerup (måske derfor jeg gerne ville tilbage), hvor jeg fik mulighed for at udføre flere forskellige former for tandbehandling på rigtige patienter – for eksempel tandfyldninger og tandreguleringer.

Mit arbejde på tandklinikken i Hellerup

Nu hvor jeg så er kommet ud på den anden side og arbejder som tandlæge her på tandklinikken i Hellerup, så er mine vigtigste opgaver, ligesom alle andre tandlæger, at diagnosticere, behandle og forebygge sygdomme i tænder, mundhule og kæber.

Den tandklinik jeg arbejder på her i Hellerup er privat, men jeg kunne også have fået job som tandlæge hos eksempelvist Den kommunale tandpleje, i hospitalsklinikker, i forsvarets tandpleje etc.

Uanset om du arbejder i en tandklinik i Hellerup som jeg, eller om du arbejder i det offentlige, i militæret eller i udlandet, så vil dit arbejde som tandlæge altid bestå i, at lave tandeftersyn, tandrensninger og huller samt at rette tænder. Derudover arbejder tandlæger med at forebygge og behandle mundsygdomme og -lidelser samt lidelser i tyggemuskler og kæbeled, og der skal af og til også udføres mindre operationer i munden.

Opgaverne i tandklinikken i Hellerup

Som tandlæge i tandklinikken i Hellerup synes jeg, at det mest interessante ved faget er, at jeg bruger min viden om biologi og sygdomsudvikling samt at jobbet stiller store krav til mit håndelag, min omhu og ikke mindst min præcision. Efter jeg startede i tandklinikken i Hellerup, har jeg fundet ud af, at det virkelig kræver god fysik, da det er et fysisk krævende job, men også hvor vigtigt det er, at kunne kommunikere godt med patienterne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *